Dvd
Frans

Plus que jamais

Emily Atef (regisseur), Jon Balke (componist), Vicky Krieps (acteur)
Een 33-jarige vrouw besluit, als blijkt dat ze een zeldzame longziekte heeft, alleen naar Noorwegen te reizen op zoek naar rust.
Extra onderwerp
2 sterren (Knack)
Titel
Plus que jamais / een film van Emily Atef
Regisseur
Emily Atef
Componist
Jon Balke
Acteur
Vicky Krieps Gaspard Ulliel
Taal
Frans
Uitgever
Imagine, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
122 min.
Aantekening
Afwisselend Frans, Engels en Noors gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941877

Besprekingen

Hélène, een 33-jarige Bordelaise vrouw is gelukkig met haar levensgezel. Haar leven wordt overhoop gegooid als blijkt dat ze een zeldzame longziekte heeft. Op zoek naar rust besluit ze haar instinct te volgen en alleen naar Noorwegen te reizen. Lovende kritieken in de Volkskrant: "Het aangrijpende ‘Plus que jamais’ gaat over de wil om te leven en de kracht om te sterven" en Trouw: "Met rijzende ster Vicky Krieps afscheid nemen op eigen voorwaarden". IMDb score 7/10, Moviemeter 4/5.

Over Emily Atef

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Harald Krichel

Emily Atef (West-Berlijn, 1973) is een Duits-Iraans-Frans filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Biografie

Emily Atef werd in 1973 geboren in West-Berlijn als tweede kind van een Iraanse vader en een Franse moeder. Op zevenjarige leeftijd verhuisde de familie naar Los Angeles en op dertienjarige leeftijd verhuisde ze naar Frankrijk waar ze haar baccalauréaat behaalde. Later verhuisde ze naar Londen om als actrice in het theater te werken. Atef keerde terug naar Berlijn waar ze vanaf 2001 filmregie studeerde aan de prestigieuze Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin.

Na enkele korte films maakte ze in 2005 samen met Esther Bernstorff haar eerste speelfilm Molly's Way waarbij ze samen ook het scenario schreven. De film won verschillende prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Förderpreis Deutscher Film für das beste Drehbuch op het filmfestival van München en de Special Jury Awar…Lees verder op Wikipedia