Boek
Nederlands
Biografische essays van de Italiaanse schrijfster (1943), met een inkijkje in haar leven en de oorsprong van haar literaire scheppingsdrang.
Onderwerp
Schrijverschap
Extra onderwerp
3 sterren (Humo)
Titel
In de marge
Auteur
Elena Ferrante
Vertaler
Marieke van Laake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
I margini e il dettato
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2022
111 p. : ill.
ISBN
9789028452442 (hardback)

Besprekingen

Vier biografische essays van Elena Ferrante over literatuur, taal en feminisme. De essays geven een inkijkje in haar schrijversleven en beschrijven de oorsprong van haar literaire scheppingsdrang. Dit boek gaat dieper in op onder andere de auteurs die haar hebben beïnvloed, obstakels die ze moest overwinnen en hoe ze werd gevormd als lezer en schrijver. In talige stijl geschreven en geschikt voor een publiek van vooral geoefende lezers. Elena Ferrante (Napels, 1943) is een wereldberoemde Italiaanse schrijver, scenarioschrijver, vertaler en romanschrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een romanschrijver die naar eigen zeggen in 1943 in Napels werd geboren. De boeken van Ferrante zijn oorspronkelijk in het Italiaans geschreven en in vele talen vertaald. Ferrante werd internationaal bekend met een cyclus van vier romans (De Napolitaanse romans) over de levenslange vriendschap tussen twee vrouwen uit Napels. Er zijn veel pogingen gedaan om de echte naam van de auteur te achterhalen maar de identiteit van de schrijver achter het pseudoniem Elena Ferrante is niet bekend.

Leven

Elena Ferrante is de naam die sinds 1992 als pseudoniem wordt gebruikt door de auteur van een aantal in het Italiaans geschreven romans. Men vermoedt dat Ferrante een vrouw is die waarschijnlijk in Napels is opgegroeid en enige tijd buiten Italië heeft gewoond. Ze zou klassieke talen gestudeerd hebben en moeder van dochters zijn. Men veronderstelt dat zij een baan heeft die geen verband houdt met haar …Lees verder op Wikipedia