Boek
Nederlands

De krokodillenfabriek

Dries Deschepper (auteur), Isabel Bouttens (illustrator)
+1
De krokodillenfabriek
×
De krokodillenfabriek De krokodillenfabriek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mila, Timo en Cherry (11) spelen graag in de oude ketchupfabriek in hun dorp. Op een dag verschijnt een dikke, dichte mist in het dorp en verdwijnt de pizzeria van Timo's oom in een groot gat. Als de vrienden ontdekken dat er vreemde dingen gebeuren in de fabriek gaan ze op onderzoek. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De krokodillenfabriek
Auteur
Dries Deschepper
Illustrator
Isabel Bouttens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
143 p. : ill.
ISBN
9789044839609 (hardback)

Besprekingen

Mila woont in een dorp waar vroeger de grote ketchupfabriek op volle toeren draaide. Nu is de ketchupfabrikant naar de grote stad verhuisd, en gaan alle ouders de hele dag werken in de stad. De kinderen spelen in het dorp en eten pizza bij de pizzeria van de oom van Timo. Mila, Timo en Cherry (11) spelen graag in de oude ketchupfabriek. Maar op een dag rukt er een rare mist op en gebeuren er vreemde dingen. De pizzeria verdwijnt in een groot gat en er staat een grote deurwachter bij de fabriek. Van de nieuwe jongen, Ronaldo, hoort Mila dat zijn vader de fabriek gebruikt om handtassen te kweken. Waar komt die mist vandaan en wat is er toch allemaal aan de hand in het dorp? Mila laat zich niet kennen en geeft haar speelplek niet zo maar op. Ze gaat op onderzoek uit. De titel geeft al een grote aanwijzing voor het verloop van het verhaal, en de rest van de plot voelt nogal gekunsteld. Een detectiveachtig avonturenboek voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

De krokodillenfabriek

Mila speelt vaak met haar twee beste vrienden Timo en Cherry in de verlaten ketchupfabriek van het dorp. Verder gebeurt er eigenlijk nooit veel in de buurt: hun ouders zijn immers altijd uit werken nu de bedrijvigheid van de ketchupfabriek verhuisd is naar een stad verderop. Het leven van de kinderen is in feite simpel, zo zonder ouders: als je honger hebt, ga je pizza eten in de pizzeria van de oom van Timo, en voor vertier speel je in de verlaten fabriek. Tot plots het hele dorp gehuld wordt in een dikke mist, en de pizzeria van de ene dag op de andere verdwenen is. Het trio trekt op onderzoek uit – aan agent Mankement hebben ze niet veel, en hun ouders zijn nog steeds nergens te bespeuren. Al snel komen ze tot een onthutsende ontdekking: de nieuwe fabriekseigenaar maakt geen ketchup, maar ... kweekt handtassen! Dit debuut van auteur Dries Deschepper sleurt je mee in een doldwaas avontuur waar gekke situaties en achtervolgingen elkaar in een razendsnel tempo af…Lees verder