Wanneer het satellietsysteem dat het weer op aarde in bedwang houdt door een storing de aarde aanvalt moet de wetenschapper die het systeem bouwde een wereldwijde geostorm voorkomen.
Titel
Geostorm / directed by Dean Devlin ; written by Dean Devlin & Paul Guyot
Regisseur
Dean Devlin
Acteur
Gerard Butler Jim Sturgess Abbie Cornish Ed Harris Andy Garcia
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Frans, Nederlands, Deens, Fins, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
5051889599814

Besprekingen

De rampenfilm 'Geostorm' is het regiedebuut van Dean Devlin, die eerder als schrijver-producent werkte aan onder anderen 'Independence day' en 'Godzilla'. Na een reeks natuurrampen hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen die het weer op aarde in bedwang moeten houden. Wetenschapper Jake Lawson (Gerard Butler uit ‘London has fallen’) heeft het systeem met de naam Dutch boy (vernoemd naar Hansje Brinkers) gebouwd, maar is ontslagen wegens eigenmachtig optreden. Wanneer het systeem door een storing de aarde aanvalt met een koudegolf en een vuurstorm, moet Lawson toch weer in actie komen om de vernietiging van de aarde te voorkomen. De release van de film werd vier keer uitgesteld en zowel in de VS als in Europa kregen de recensenten hem niet van te voren te zien. Coen van Zwol (NRC 25-10-’17) schrijft achteraf dat de film vol cliché’s en houterige dialogen zit, en dat Butler niet geloofwaardig is. Een spektakelfilm voor de liefhebbers van films als 'Independence …Lees verder

Over Dean Devlin

CC BY 4.0 - Foto van/door Luigi Novi

Dean Devlin (New York, 27 augustus 1962) is een Amerikaans filmregisseur, producent, scenarioschrijver en voormalig acteur.

Levensloop

Devlin is de oprichter van de productiemaatschappij Electric Entertainment. Hij begon zijn carrière als acteur in de jaren tachtig met films als City Limits en Real Genius. Hij is het meest bekend als filmproducent met werken die geregisseerd zijn door Roland Emmerich.

Devlin was van 1999 tot 2004 adviseur van spelcomputerbedrijf ZeniMax Media. In 2008 maakte hij zijn regiedebuut met de televisieserie Leverage. De eerste film die hij regisseerde op het witte doek was in 2017 de film Geostorm.

Privé

Devlin is in 2003 getrouwd met actrice Lisa Brenner.

Filmografie

Films

TelevisiefilmsLees verder op Wikipedia