Boek
Nederlands

Slijm

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Ned woont op een eiland, waar enkele nare mensen wonen die een hekel hebben aan kinderen. Hij ontdekt dat hij voor zijn verjaardag een nare smerige verrassing krijgt: honderden potten slijm! Per ongeluk maakt hij er een slijmmonster van en zint op wraak! Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Slijm
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Slime
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
310 p. : ill.
ISBN
9789044840490 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en grappig avontuur waarin Ned, een jongen in een rolstoel, te maken krijgt met vreemde dieren en gemene volwassenen die ook op zijn eiland wonen. Zijn valse zus Jemina wil een vieze streek met hem uithalen. Ned ontdekt Slijm. Samen zetten ze de wereld op zijn kop. Het boek is grappig, fantasierijk en vlot geschreven. Met veel grappige getekende zwart-witillustraties. Vanaf 8 jaar. David Walliams (Wimbledon, 1971) is auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties