Boek
Nederlands

Operatie Apekool

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
Operatie Apekool
×
Operatie Apekool Operatie Apekool
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Eric (11) bij zijn oma in Londen logeert, gaat hij graag de dierentuin. Maar het is oorlog (1940) en er vallen bommen: zijn Gorilla vriendin loopt ernstig gevaar! Zal het hem, samen met zijn oom, lukken om haar te beschermen? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Operatie Apekool
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Code name bananas
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
463 p. : ill.
ISBN
9789044845556 (hardback)

Besprekingen

Een kloek (463 p.) en spannend oorlogsverhaal over de bijzondere vriendschap tussen een weesjongen en een gorilla. Het is 1940. Er woedt een oorlog tussen Groot-Brittannië en Duitsland. Als Londen in puin ligt, zoekt de weesjongen Eric zijn toevlucht op een fijnere plek: London Zoo, waar de bijzondere gorilla Gertrude woont. Maar wanneer de bommen uit de lucht beginnen te vallen, moeten ze vluchten. Of nee, eerst Gertrude redden! Meeslepend en met de nodige humor geschreven. Met speelse zwart-witillustraties en expressieve typografie. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar. David Walliams (1971) is auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia