Boek
Nederlands

Beer zegt boe!

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
Beer zegt boe!
×
Beer zegt boe! Beer zegt boe!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een kleine ijsbeer vindt het heerlijk om de dieren op de Noordpool aan het schrikken te maken. Maar daar zijn ze niet blij mee. De dieren verzinnen een plan. Prentenboek met aquarellen in sfeervolle kleuren. vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
IJsberen, Stout zijn
Titel
Beer zegt boe!
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bear who went boo!
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789044827200 (hardback)

Besprekingen

Op de ijzige vlakten van de Noordpool woont een kleine, brutale ijsbeer. Het leukste wat hij kan bedenken, is andere dieren ijskoud laten schrikken. Wat een lol heeft hij dan! Zijn moeder probeert hem op andere gedachten te brengen, maar de kleine welp wil zijn pretje niet opgeven. Tot hij op een keer te ver gaat… Prachtig prentenboek in groot, vierkant formaat over een ondeugende bezigheid die peuters en kleuters zeker zal aanspreken: boe roepen! De kleurenillustraties variëren in grootte van twee afbeeldingen per pagina tot één over twee volledige pagina’s. Deze schilderingen zijn een lust voor het oog door de expressieve lichaamstaal en mimiek van de dieren, de dynamiek in de tekeningen, de fraaie composities en heldere kleuren. Ze ondersteunen de levendige tekst die op wisselende, lege kleurvlakken in de illustraties is geplaatst. Typografische accentuering en tekstballonnen zetten het verhaal kracht bij. Kleuters zullen genieten van de gezichtsuitdrukkingen van de geschrokken die…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties