Ted Fullilove bezorgt zijn vader een mooi levenseinde door de berichtgeving over zijn favoriete honkbalteam te manipuleren.
Onderwerp
Vader-zoonrelatie
Titel
Bucky f*cking Dent
Auteur
David Duchovny
Vertaler
Petra C. Van der Eerden Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bucky f*cking Dent
Parallelle titel
Bucky fucking Dent
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
320 p.
ISBN
9789022332825 (paperback)

Besprekingen

Ted Fullilove is een klassieke mislukkeling: duur opgeleid aan de beste scholen, verdient hij de kost als pinda-venter in het Yankee Stadium en intussen werkt hij aan zijn grote romans in een onooglijk flatje. Zo sukkelt hij voort tot hij hoort dat zijn van hem vervreemde vader stervende is. De zieke lijdt des te meer als het slecht gaat met zijn favoriete honkbalteam de Red Sox dat al decennia het kampioenschap misloopt. Ted besluit van de laatste zomer van zijn vader een mooie te maken, en zo manipuleert hij de berichtgeving over de Red Sox dusdanig dat zijn vader zich wel beter moet gaan voelen. Het boek komt, hoewel amusant, wat langzaam op gang, maar in de tweede helft ontrolt een prachtig feelgood vader-zoon drama, met veel humor. David Duchovny is bekend als acteur (‘The X-files’), maar heeft zich nu op schrijven gestort, zeker niet zonder succes. Dit tweede boek van hem is in Amerika goed ontvangen, en niet ten onrechte. Hij debuteerde met 'De waarheid is een koe'*.

Over David Duchovny

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

David William Duchovny (New York, 7 augustus 1960) is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij won in 1997 een Golden Globe voor zijn hoofdrol als FBI-agent Fox Mulder in de sciencefictionserie The X-Files en in 2008 een tweede voor die als Hank Moody in de komedieserie Californication. Duchovny maakte in 1988 zijn film- en acteerdebuut als niet bij naam genoemde gast op de verjaardag van hoofdpersonage Tess McGill (Melanie Griffith) in de romantische komedie Working Girl.

Acteercarrière

Duchovny studeerde aan de Princeton-universiteit en behaalde een master in literatuur aan Yale. Voor hij doorbrak als hoofdrolspeler in The X-Files (1993-2002) was hij te zien in meerdere afleveringen van series als Twin Peaks (als vrouwelijke agent), Red Shoe Diaries en The Larry Sanders Show. In het laatstgenoemde programma paro…Lees verder op Wikipedia