Het huwelijk van Eleanor en Alex is binnen hun kringen in 1929 het hoogtepunt maar als tijdens hun huwelijksreis de Wall Street Crash plaatsvindt en ze alles verliezen, bouwen ze volle goede moed aan een nieuw leven.
Titel
De bruidsjurk
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Josee Koning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wedding dress
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
301 p.
ISBN
9789024595242 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Gedurende de jaren ‘20 behoort de familie Deveraux tot de rijkste bankiers van San Francisco. Als dochter Eleanor valt voor bankier Alex, is hun huwelijk in hun kringen het hoogtepunt van 1929. Hun droomleven krijgt rake klappen als tijdens hun huwelijksreis de Wall Street Crash plaatsvindt. Beide families verliezen in één klap zo goed als al hun bezittingen. Ze blijven echter niet bij de pakken neerzitten en bouwen een nieuw leven op. De trouwjurk van Eleanor blijft voor de familie een belangrijke betekenis hebben door de generaties heen. Danielle Steel wordt genoemd als één van de meest populaire auteurs. In haar nieuwe boek duikt ze in de geschiedenis van een rijke familie. Het verhaal overspant een periode van 82 jaar en vijf generaties en behandelt grote gebeurtenissen uit de geschiedenis van de 20ste eeuw. Het boek is vlot geschreven maar er wordt vaak vlug over verschillende decennia gegaan. Voor fans van romantische verhalen met een streepje dramatiek.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia