Boek
Nederlands

De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon

Christopher Paolini (auteur), Angela Paolini (medewerker), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon
×
De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Eragon bouwt een vesting op de berg Arngor. Daar krijgt hij drie verhalen te horen die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon
Auteur
Christopher Paolini
Medewerker
Angela Paolini
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fork, the witch and the worm
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
231 p. : ill.
Aantekening
Verhalen uit Alagaësia is een vervolg op de Erfgoed-serie
ISBN
9789022587157 (hardback)

Besprekingen

Eragon heeft Galbatorix verslagen en is begonnen met de bouw van een vesting op de berg Arngor. Hij is overladen met werk en krijgt het advies van zijn draak Saphira om pauze te nemen. Eragon komt terecht in de opslagplaats van de drakenharten. Hij krijgt een verhaal te horen over een jong meisje in Alagaësia, die zijn vriend ontmoet. Eragon krijgt tijdens zijn tijd in Arngor nog twee andere verhalen te horen: van de heks Angela en de gehoornde Urgals. Alle verhalen zijn wijze lessen voor Eragon die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Het taalgebruik van Eragon is beleefd, maar de taal in de verschillende verhalen is wisselend. Het perspectief van de verteller bepaalt hoe moeilijk of gemakkelijk de woorden zijn voor de lezer. In het verhaal over het jonge meisje in Alagaësia komen eenvoudige woorden voor, terwijl Angela moeilijke woorden gebruikt om emoties uit te leggen. Achter in het boek zijn woordenlijsten te vinden met vertalingen van de versc…Lees verder

Over Christopher Paolini

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rafael-a-ribeiro

Christopher Paolini (17 november 1983, Zuidelijk Californië) is een Amerikaans schrijver van epische fantasy. Hij is het bekendst van Het Erfgoed, een serie bestaande uit vier boeken: Eragon (2003), Oudste (2005), Brisingr (2008) en Erfenis (2011). Paolini woont en werkt in Paradise Valley, Montana.

Paolini publiceerde zijn debuut in 2002 via het familiebedrijf. De verhalen van Eragon spelen zich af in de fictieve wereld Alagaesia, waar de jonge Eragon in het bezit komt van een draak en het op moet nemen tegen de duistere koning Galbatorix en zijn volgelingen. Eragon, die samen met zijn draak Saphira een bijzondere band smeedt, blijkt uiteindelijk een van de laatste mysterieuze Drakenrijders te zijn.

Paolini begon met het manuscript van het eerste boek toen hij pas vijftien jaar oud was. Het werd in 2003 opgepikt door Carl Hiaasen en uitgegeven door Alfred. A Knopf. In 2006 werd Eragon verfilmd door 20th Century Fox met…Lees verder op Wikipedia