Boek
Nederlands

Bijenboek

Charlotte Milner (auteur), Trijnie Duut (vertaler)
+1
Bijenboek
×
Bijenboek Bijenboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom zijn bijen belangrijk en hebben ze onze hulp nodig? Leer de bijen kennen en ontdek hoe bijzonder deze kleine diertjes zijn. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Bijen
Titel
Bijenboek
Auteur
Charlotte Milner
Vertaler
Trijnie Duut
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bee book
Uitgever
's-Graveland: Fontaine Uitgevers, 2018
47 p. : ill.
ISBN
9789059569010 (hardback)

Besprekingen

De bij is een klein diertje, maar toch kan er een heel boek over gevuld worden. Aan de hand van allerlei feiten en bijzondere weetjes leer je onder andere alles over verschillende soorten bijen, waarom ze voor ons belangrijk zijn en wat bestuiving is. De Britse Charlotte Milner maakte zowel de tekst als de illustraties in dit bijzondere boek. Veel informatieve jeugdboeken bestaan uit grote lappen tekst, maar dit boek juist niet. Illustraties zijn de belangrijkste schakel in het overbrengen van informatie. Op elke spread staan een grote of meerdere kleinere illustraties in fraaie aardetinten die niet alleen interessant zijn, maar elke pagina ook extra leuk maken. Los daarvan is het ook een belangrijk boek, want bijen worden met uitsterven bedreigd. Dat dat absoluut iets is dat voorkomen moet worden, leer je snel genoeg als je dit boek leest. Je zult erachter komen dat de bij een wel heel bijzonder dier is. Uitgave in oblong formaat. Met register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

bijenboek

Dit bijenboek ziet er goed uit en is erg leerrijk. Om meteen met de deur in huis te vallen lezen we op de eerste bladzijde dat er steeds minder bijen zijn en dat dit verontrustend is. We hebben immers bijen nodig!Op de tweede bladzijde vinden we de inhoudsopgave. Veel van de hoofdstukken beantwoorden een specifieke vraag. Handig, want zo kan je meteen lezen wat je wil weten.

De onderwerpen die daarna aan bod komen zijn zeer uiteenlopend. Zo wordt er aandacht besteed aan de soorten bijen die er bestaan, wordt de honingbij in de schijnwerpers geplaatst, leren we waarom bijen zo belangrijk zijn en waarom ze bijna uitgestorven zijn. Gelukkig leren we ook wat we zelf kunnen doen.

Naast algemene dingen zijn er ook wel enkele speelse weetjes opgenomen in dit boek. Wist je bijvoorbeeld dat één theelepel honing het levenswerk is van twaalf honingbijen? En dat er voor een pot honing anderhalve keer de wereld rond gevlogen moet worden door bijen?Er sta…Lees verder