Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
108 min.
Aantekening
Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Michael De Cock Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8715664118108

Besprekingen

Langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het succesvolle theaterstuk* van Michaël De Cock. In de hoofdrollen de bekende Vlaamse acteurs Jo De Meyere en Chris Lomme die hun toneelrol hernemen. Emma en Gerard waren in hun studententijd geliefden, maar zij trouwde met zijn beste vriend waarna ze elkaar uit het oog verloren. Vijftig jaar later zijn beiden weer alleen en ontmoeten ze elkaar bij toeval. Hun liefde vlamt weer op, maar hun familie is daar niet blij mee. De Morgen geeft 1 ster en vindt het scenario 'niet bijster origineel' en de film een 'lappendeken van banale en banaliserende clichés'. Humo vergelijkt deze film met '45 years' van Andrew Haigh en geeft ook maar 1 ster: de teksten worden ouderwets voorgedragen, de film lijkt op 'veredeld theater', 'maar laten we optimistisch blijven: de ruimte die zich bevindt tussen ‘Achter de wolken’ en ‘45 Years’, is exact gelijk aan de marge die deze cineaste (...) nog heeft om te groeien.'

Over Cecilia Verheyden

Cecilia Verheyden (Gent, 21 september 1985) is een Vlaamse filmregisseuse.

Verheyden studeerde in 2007 af aan het HRITCS met de kortfilm Ou Quoi, wat met Beste Fictie Debuut bekroond werd op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Gilles De Schryver werd voor zijn hoofdrol in de film zowel in Brussel als in Potsdam onderscheiden.

Haar tweede kortfilm, Bluf, werd in 2009 gerealiseerd in opdracht van de kansspelcommissie. Voor dit project, dat op minstens evenveel bijval kon rekenen als haar filmdebuut, kon ze op onder andere Marieke Dilles, Sophie Decleir, Jeroen Perceval en Kimke Desart rekenen.

In 2007 maakte ze het televisieprogramma Climbing Spielberg, waarin ze met twee vrienden op zoek gaat naar de legendarische filmregisseur Steven Spielberg, in de hoop hem een zelfgeschreven scenario te verkopen. Het programma werd later omgevormd tot een documentaire, en werd als zodanig geselecteerd voor het IDFA en Docville.

Verh…Lees verder op Wikipedia

Suggesties