Boek
Nederlands

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de woeste achtervolging
×
Juf Braaksel en de woeste achtervolging Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als de valse Juf Braaksel door het magische kompas is veranderd in een wolk, doen Lucas en zijn vrienden er alles aan om ervoor te zorgen dat ze nooit meer terugkomt. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juf Braaksel en de woeste achtervolging
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, © 2022
284 p. : ill.
ISBN
9789048866397 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw avontuur in de grappige en spannende ‘Juf Braaksel’-serie. Juf Braaksel is spoorloos verdwenen, en daar is groep zeven maar wat blij mee. Dan ontdekt Lucas tot zijn schrik dat de juf door het magische kompas is veranderd in een wolk — en ook als wolk blijkt Juf Braaksel gevaarlijk te zijn. Als een weerprofessor de opdracht krijgt de geheimzinnige wolk te vangen en te bestuderen, besluiten Lucas en zijn vrienden Lotte, Thijs en Milous dat de gemene Braaksel nooit meer terug mag komen. Ze gaan tot het uiterste om dit voor elkaar te krijgen. ‘Juf Braaksel en de woeste achtervolging’ is in Carry Slees kenmerkende vlotte stijl geschreven. Met eenvoudige vrolijke zwart-witillustraties van Iris Boter. Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een alom bekende Nederlandse schrijfster. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Prijs van de Jonge Jury en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sophia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse schrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Hoewel Slee vooral actief is als kinderboekenschrijfster, schrijft ze ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de kla…Lees verder op Wikipedia