Boek
Nederlands

Het menselijk lichaam

Caroline Bingham (auteur), Lisa Swerling (illustrator), Ralph Lazar (illustrator)
Reis met de 'kleine wetenschappers' door het menselijk lichaam. Zo ontdek je hoe het hart en de darmen werken en waarom je niest. Met veel kleurentekeningen- en foto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
Het menselijk lichaam / tekst en red. Caroline Bingham ; geïll. door Lisa Swerling en Ralph Lazar
Auteur
Caroline Bingham
Illustrator
Lisa Swerling Ralph Lazar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Human body
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
64 p. : ill.
ISBN
9789044329834 (hardback)

Besprekingen

Een ding is overduidelijk, De kleine wetenschappers onderzoeken… het menselijk lichaam van Caroline Bingham is een bijzonder aantrekkelijk boek om te zien. Een boek om meteen te willen vastpakken en in te kijken. Elke pagina is een bonte collage van foto’s, illustraties en informatieve kadertjes, en daarnaast duiken er ook nog eens grappige wetenschapsmannetjes op. Door deze speelse opmaak kan de lezer van tekst naar tekst en van plaatje naar plaatje springen en wordt het boek een spannende ontdekkingstocht.
De foto’s zijn haarscherp en prachtig van kleur. Op de achtergrond staat vaak een foto van een kind, zoals een meisje dat de handstand doet of een jongen die naar het hartje van een baby in zijn mama’s buik luistert. Dergelijke beelden geven het boek een vrolijke uitstraling. De microscopische uitvergrotingen van bloedvaten, botten en cellen zijn prachtig en bizar tegelijk en vooral ook verduidelijkend. Ook staan er veel ondersteunende illustraties in, zoals schematisc…Lees verder
Meer weten over het menselijk lichaam? Hoe het er uitziet en hoe het werkt? Ga dan op reis met de kleine wetenschappers die op onderzoek gaan. Hein het brein, Slimme Rik, Dokter David en Sterke Stan zijn een paar van die getekende, kleine wetenschappers die je de weg wijzen door deze aantrekkelijke uitgave. De ene keer door een vraag te stellen, de andere keer door het antwoord te geven, dan weer door je te laten zoeken naar de verstopplaats van een de wetenschappers. Door het zoeken ga je kijken, kijken en nog beter kijken; hierdoor zie je de kleinste details van het menselijk lichaam ook. Tijdens de reis leer je allerlei feiten en weetjes over o.a. het skelet, spieren, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, ruiken en proeven, een baby maken en een aanval van ziektekiemen. Afgesloten wordt met (historische) feiten en weetjes, een woordenlijst en register. Speelse kleurrijke lay-out met een bonte collage van schematische kleurentekeningen, kleurenfoto's, stripfiguurtjes en omkaderde korte…Lees verder

De kleine wetenschappers onderzoeken ... Het menselijk lichaam

In dit interessante boek komt de jeugdige onderzoeker meer te weten over het menselijk lichaam. Het gaat van cellen, weefsels en organen over het skelet, spieren en gewrichten tot meer ingewikkelde dingen zoals spijsvertering en bloedsomloop, maar ook over hoe we denken, groeien en evolueren.
Deze vereenvoudigde versie van de 'breinbrekers' geeft in korte duidelijke teksten meer uitleg bij een heleboel prenten en foto’s over alles wat met het lichaam te maken heeft. De kleine wetenschappers zijn figuurtjes die over de bladzijden heen zwermen, overal in de illustraties opduiken en commentaar leveren bij tekst en beeld. Een kleurrijk, soms wat druk geheel, speels en luchtig opgevat, maar toch een leerrijk en stimulerend ontdekboek.