Boek
Nederlands

Een ei voor kip kaat

Bette Westera (auteur), Femme Ter Haar (illustrator)
+1
Een ei voor kip kaat
×
Een ei voor kip kaat Een ei voor kip kaat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kip Kaat wil een ei. Maar het lukt niet om er een te leggen. Haan Daan gaat een ei voor haar zoeken! Met gekleurde illustraties. AVI M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Kippen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een ei voor kip kaat
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Femme Ter Haar
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2023
38 p. : ill.
ISBN
9789401480062 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek om kinderen te helpen leren lezen.Kip Kaat wil een ei, maar kan er zelf geen leggen. Haan Daan wil wel een ei voor haar zoeken. Maar kan hij er een vinden die kip Kaat bevalt? In grappige stijl geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. AVI M3. Vanaf ca. 6 jaar.Bette Westera (Doesburg, 1958) is een zeer bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Gouden Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Op stap'.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Gran…Lees verder op Wikipedia