Over Beth Gibbons

CC BY 3.0 - Foto van/door Micahmedia (talk)

Beth Gibbons (Exeter (Devon), 4 januari 1965) is een Engelse zangeres, overwegend bekend van de triphopband Portishead.

Biografie

Samen met haar moeder en haar beide zusters groeit ze op op een boerderij. Hoewel zij van het boerenleven houdt, vertrekt ze op 22-jarige leeftijd naar Bristol om daar als zangeres aan de slag te gaan. Daar ontmoet zij in 1991 Geoff Barrow en de jazzgitarist Adrian Utley. Samen nemen zij in eigen beheer in een studio het nummer Sour Times op. Nog datzelfde jaar kregen ze een platencontract aangeboden en was Portishead een feit.

Discografie

Met Portishead

  • 1994: Dummy
  • 1997: Portishead
  • 1998: Roseland NYC live
  • 2008: Third

Solo

  • 2002: Beth Gibbons and Rustin' Man - Out of Season
Lees verder op Wikipedia