Cd

Hypochristmastreefuzz : more Mengelberg

Benjamin Herman (uitvoerder), Ernst Glerum (uitvoerder), Joost Patocka (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Hypochristmastreefuzz : more Mengelberg
Uitvoerder
Benjamin Herman  (saxofoon) Ernst Glerum  (contrabas) Joost Patocka  (drums) Anton Goudsmit  (gitaar) Willem Friede  (synthesizer) Ruben Hein  (zang)
Componist
Misha Mengelberg 1935-2017
Uitgever
DOX, 2008
1 cd + boekje
Speelduur
00:48:05
EAN
8717306920629
CDR
JE29798

Over Benjamin Herman

Benjamin Herman (Londen, 9 mei 1968) is een Nederlandse jazzmusicus. Hij is vooral bekend als altsaxofonist en bandleider van New Cool Collective, maar hij speelt ook C-melody-saxofoon en dwarsfluit. Ook heeft hij een radioprogramma op Radio 6.

Biografie

Herman komt uit een gezin met in totaal zes kinderen, onder wie zijn tweelingbroer Jonathan, die als regisseur werkt. Zijn moeder is Nederlands. Wijlen zijn vader was rabbijn en psychotherapeut. Herman verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn gezin naar Nederland.

Hij speelde voor het eerst saxofoon toen hij twaalf jaar oud was. Op zijn dertiende trad hij al op in het professionele clubcircuit. Binnen een paar jaar speelde Benjamin wereldwijd met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. Hij is in de muziek als drummer begonnen. Toen hij zeventien jaar was, speelde Herman voor het eerst op het North Sea Jazz Festival. Hij studeerde aan het conservatori…Lees verder op Wikipedia