Boek
Nederlands

Snakehead

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Snakehead
×
Snakehead Snakehead
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
Snakehead
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snakehead
Uitgever
Hasselt: Facet, 2008
326 p.
ISBN
9789050165136 (hardback)

Besprekingen

Dit zevende boek in de reeks van Alex Rider borduurt losjes verder op wat er in de voorgaande boeken gebeurd is, wat echter geenszins belet dat je dit boek op zich kan lezen.

Grofweg zijn er twee grote in elkaar vervlochten verhaallijnen. In de eerste krijgt Alex Rider een missie van de Australische ASIS aangeboden in verband met mensensmokkel. Alex neemt deze alleen aan omdat hij dan mag samenwerken met Ash, een voormalige collega van zijn vader, die net als Ash en Alex spion was. Ash wil het koste wat het kost meer te weten komen over zijn vermoorde ouders, dus grijpt hij deze kans met beide handen aan. Toch neemt hij zijn taak voor ASIS serieus en zet hij zich in voor de missie, ook al is het met gemengde gevoelens.

De tweede grote verhaallijn vertelt hoe Scorpio, de misdaadorganisatie bekend van eerdere boeken, een tsunami wil teweegbrengen om een eiland te vernietigen waar een bijeenkomst wordt gehouden die als alternatief moet dienen voor de G8-top. Bedoeling is da…Lees verder
In dit zevende* deel uit de inmiddels achtdelige serie rondom de 14-jarige jeugdspion/geheim agent Alex Rider neemt Alex het weer op tegen Scorpia. Dit keer wil deze organisatie een bom plaatsen om een belangrijke topontmoeting te voorkomen. Samen met zijn peetvader dringt Alex in het Verre Oosten door tot het hart van de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie van Majoor Yu; meermalen moet hij vrezen voor zijn leven. Spannend verhaal in een 'James Bond'-achtige setting waarin een 14-jarige het opneemt tegen karakteristiek gebrachte schurken. De doelgroep zal door de aaneenschakeling van spannende momenten, de eenvoudige tekst, het goed te volgen verhaal en de sympathieke hoofdpersoon ook dit deel weer in een adem uit lezen. Zeker ook leesbevorderend voor onderbouw vo. Serie-omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Alex Rider. Snakehead

Dit zevende deel van de Alex Rider-serie sluit naadloos aan bij deel zes: Alex’ ruimtecapsule komt neer in de wateren rond Australië. Voordat hij terugvliegt naar Engeland, wordt hij naar een legerbasis in de buurt gebracht. De Australische geheime dienst (ASIS) probeert hem te lijmen voor een opdracht in Zuidoost-Azië: het oprollen van de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie van Majoor Yu, een niets ontziende bende mensensmokkelaars. Ondertussen kreeg Scorpio de opdracht een belangrijke topontmoeting te voorkomen. MI6 moet dat ten allen prijze verhinderen. Groot is hun verbazing als Alex, die zich samen met zijn peetvader voordoet als Afghaanse vluchteling die door mensensmokkelaars naar Australië gebracht wordt, opduikt in Bangkok. Uiteindelijk werkt Alex, die eigenlijk het agentenbestaan beu is, voor twee geheime diensten, want Majoor Yu is lid van Scorpio, de organisatie die zijn ouders en zijn oom vermoord heeft. Zo zijn we weer vertrokken voor een heerlijk ingenieus, intrig…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver.

Levensloop

Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries. Zie externe link.

Prijzen

  • Boekenwelp voor 'Het oma-complot'
  • Prix Polar-Jeunes voor 'De Malteser erfenis'
  • Auteur van het jaar op de 'British Book Industry Awards' + nominatie
  • Kinderjury voor 'Overleven op krokodilleneiland'

Lees verder op Wikipedia