Boek
Nederlands

Verzin een list!

Annet Jacobs (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Verzin een list!
×
Verzin een list! Verzin een list!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De opa van Siem ligt in het ziekenhuis. Siem past zolang op zijn schildpad, Mork. Hij neemt Mork mee naar de vijver, maar vergeet hem tijdens het spelen. Dan is Mork opeens verdwenen. Siem en zijn vriendin Kira kunnen hem nergens vinden en bedenken een list.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Verzin een list!
Auteur
Annet Jacobs
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
30 p. : ill.
ISBN
9789025861186 (hardback)

Besprekingen

In Verzin een list van Annet Jacobs moet Siem op Mork passen, de schildpad van zijn opa. Die ligt namelijk in het ziekenhuis voor een oogoperatie. Siem vindt het heel leuk dat hij de schildpad mag bijhouden en speelt de hele tijd met Mork. Zijn ouders willen niet dat de schildpad in de woonkamer komt, dus speelt hij ermee op zijn kamer en ook buiten in de tuin. Maar dan zet Siem Mork in de vijver in zijn tuin en vindt hij Mork achteraf niet meer terug. Heeft de kwade buurvrouw Mork misschien gestolen of is hij ontsnapt? En wat zal opa nu denken? Hij probeert samen met zijn vriendinnetje een nieuwe schildpad te kopen, maar er is er geen enkele die op Mork lijkt. Tot overmaat van ramp vraagt opa aan Siem om met Mork naar het ziekenhuis te komen. Nu zit er voor Siem niets anders op dan een list te verzinnen zodat opa niet ontdekt dat Mork ergens verdwaald is geraakt. Gelukkig voor hem lijkt opa niets in de gaten te hebben en wanneer opa terugkeert naar huis, is Mork weer terecht.<…Lees verder
De opa van Siem moet naar het ziekenhuis. Siem zal daarom voor opa's waterschildpad Mork zorgen. Siem laat hem in de vijver zwemmen, terwijl hij met Kira buitenspeelt en vergeet hem. Pas 's nachts denkt Siem weer aan Mork, maar hij kan hem niet meer vinden. In het ziekenhuis mist opa Mork en hij wil graag dat Siem hem meebrengt. Siem verzint een list, zodat opa niets in de gaten heeft. Aardig eerste leesboekje met de nodige humor, AVI-M4. Het boekje bevat tien korte hoofdstukken en is verlevendigd met vrolijke kleurenillustraties die meestal een dubbele pagina beslaan. Ze voegen weinig aan het verhaal toe, maar maken het geheel aantrekkelijk. Op het omslag liggen Siem en zijn vriendin Kira op het gras. Deel van een kwaliteitsreeks met bekende schrijvers. Tegelijk verscheen 'Tante Patatje'*. Vanaf ca. 7 jaar

Verzin een list!

Opa moet naar het ziekenhuis voor een oogoperatie. Na vier dagen mag het verband eraf en zal hij beter kunnen zien. Siem moet ondertussen op Mork, opa's schildpad passen. Mork mag van mama niet in huis. Terwijl Siem en Kira voetballen, zet Siem de schildpad in de vijver. Maar Mork maakt zeker een uitstapje want Siem vindt de schildpad niet terug. Oei, wat nu? Mork was de lievelingsschildpad van oma zaliger. Opa wil dat Siem de schildpad meeneemt naar het ziekenhuis. Een opa met een verband om zijn ogen, kan Siem nog wel om de tuin leiden. Maar daarna?
Een vrij gewoon verhaal om zelf te lezen, heel simpel geschreven. E4 - op het einde van het tweede leerjaar - staat er op de cover. De meeste kinderen kunnen op dat moment wel iets meer aan dan dit. De illustraties zijn ook al ondermaats.