Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Meneer Grootneus, de uitgever van de boeken van Andy en Terry, is vermist. Gelukkig bevat hun waanzinnige boomhut sinds kort een detectivebureau! Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 52-storey treehouse
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
333 p. : ill.
ISBN
9789401427029 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In dit vierde deel van ‘De waanzinnige boomhut’ zijn er 13 nieuwe verdiepingen geplaatst op de bestaande 39. Nieuw zijn onder meer: de meloenensmijtruimte, de kettingzaagjongleerverdieping en een renbaan voor hobbelpaarden. Gelukkig is er ook een ultramodern detectivebureau, want de uitgever van de boeken van Andy en Terry, Meneer Grootneus, is vermist. Ze gaan op zoek en ontdekken dat de vermissing te maken heeft met het door Groente Geertje geschreven boek over de smakeloosheid van groente. De groenten zijn uit op wraak. Net als in de vorige boeken* hebben we te maken met een actierijk verhaal waarin de gebeurtenissen in razend tempo over elkaar heen buitelen. Het vrij omvangrijke boek bevat relatief weinig tekst. De symbiose tekst-illustraties is zonder meer geslaagd. Op de talloze kriebelige pentekeningen is ontzettend veel te zien. Kolderieke graphic novel-achtige serie die goed in de smaak valt bij een grote groep lezers. Goed vertaald met originele neologismen en vernieuwende s…Lees verder

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Andy en Terry weten echt van geen ophouden. Dit is al het vierde deel van de reeks over een waanzinnige boomhut met tig verdiepingen, maar ook deel vijf (met 65 verdiepingen) is al verschenen, de 13 nieuwste verdiepingen zijn in de maak en verschijnen binnenkort, maar uiteraard eerst nog in hun originele taal.

Het concept is simpel: een boomhut vol knotsgekke ingrediënten, dat aan het creatieve brein van een Australisch duo ontsproot. Ze begonnen met dertien verdiepingen en met elk boek kwamen er dertien bij. Het boek vertrekt telkens van hetzelfde uitgangspunt: het halen van een deadline, want ook in hun boeken zijn deze mannen schrijver en tekenaar. Meneer Grootneus, zo heet de uitgever die hen elke keer aan de mouw komt trekken. In dit boek is meneer Grootneus echter vermist. Gelukkig maakt een detectivebureau ook deel uit van de nieuwste aanbouw en kunnen ze met de meest geavanceerde apparatuur aan de slag.

Net als in de vorige verhalen leest ook dit boek …Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia