Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 39 verdiepingen. Ze hebben een machine uitgevonden die boeken kan schrijven. Maar deze reusachtige machine heeft een eigen wil en sluit de twee vrienden buiten. Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 39-storey treehouse
Parallelle titel
De waanzinnige boomhut van negenendertig verdiepingen
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
351 p. : ill.
ISBN
9789401421010 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Andy (ik-figuur) en Terry hebben van de boomhut waarin zij wonen een speelparadijs van 39 verdiepingen gemaakt en overal is wat te beleven: er is een waterval van chocola, een babydinosaurusknuffeltuin, een boksende olifant, de engste achtbaan ter wereld, een kwade draaimolen en nog veel meer. Hun nieuwste uitvinding is de ‘Er-was-eens-ooit-machine’ die boeken schrijft en tekent, maar deze reusachtige machine heeft een eigen wil en sluit de twee vrienden buiten. Derde deel uit de serie ‘De waanzinnige boomhut’*, boordevol wervelende dynamiek, spontane plannen en invallen, meeslepende avonturen, afleidingen, herhaling en humor. Tekst en tekeningen spelen beide een belangrijke rol, zijn perfect op elkaar afgestemd en vullen elkaar krachtig aan. De stijl van schrijven is vlot en natuurlijk; er is veel dialoog en spreektaal. De talrijke zwart-wittekeningen variëren van schetsmatige beeldopeenvolgingen tot krioelende massa’s, van klein tot groot, vol beweging, beeldgrapjes en lichaamstaal…Lees verder

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Dit boek van het schrijversduo Terry Denton en Andy Griffiths, is al het derde in de reeks en het vierde is op komst. De boomhut bestond al respectievelijk uit 13, 26 en nu 39 verdiepingen. De toch wel zware verbouwingen zijn telkens het uitgangspunt van het nieuwste boek van Terry en Andy. Als auteurs stellen ze zich elke keer weer voor en de lezer wordt ook bij het schrijfproces betrokken. De structuur is ook steeds dezelfde: het begint met een voorstelling van de personages, daarna van de boomhut (met zijn nieuwste snufjes) en vervolgens moeten de schrijvers aan de slag. Hun uitgever meneer Grootneus geeft hen telkens een scherpe deadline. Dit keer is dat niet anders, maar gelukkig bouwde Andy een schrijfmachine. Helaas missen ze het schrijven en willen ze eigenlijk het werk weer overnemen van de machine. Maar die laat dat niet zomaar gebeuren.

De boomhut die Terry en Andy bouwden, wordt elke keer gekker. Een aantrekkelijk boek, zeker voor de kinderen die niet zo houd…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia