Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 26 verdiepingen. Hun uitgever blijft zeuren om een nieuw boek en de bruut Kapitein Houthoofd heeft het op hen gemunt.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 26-storey treehouse
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
349 p. : ill.
ISBN
9789401415347 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Tweede deel in de reeks 'De waanzinnige boomhut'*. Waar de boomhut in het eerste deel 13 verdiepingen telde, telt die er nu 26. Voor avontuurlijk ingestelde kinderen is dit een boek om met rode oortjes tot zich te nemen. Het verhaal gaat als een wervelwind met de kijk-lezer aan de haal en een storm van beelden, invallen, ongelooflijke gebeurtenissen, uitweidingen en repeterend avontuur passeert de revue. Een verhaal dat gaat over twee vrienden, Andy en Terry, die een boomhut bezitten, waarin op elk van de verdiepingen iets bijzonders te beleven valt. Dat Andy en Terry elkaar in het verleden ontmoet hebben, dat de uitgever Andy port om zijn nieuwe boek in te leveren en dat de bruut Kapitein Houthoofd het op hen gemunt heeft. Dit fantastische lees-kijkboek wordt met grote vaart, op stripboekachtige wijze verteld. De tekst kent veel dialoog en nauwelijks bij te houden spreektaal en gedachtesprongen. Intermezzo's staan schuin gedrukt. De geanimeerde, met vlotte pen getekende zwart-witillu…Lees verder

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

In dit vervolgverhaal op 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen', maken we opnieuw kennis met Andy en Terry, respectievelijk schrijver en illustrator van deze gekke serie. Dit keer maakten ze dertien verdiepingen bij aan hun al relatief uitgebreid bouwsel, waardoor de plattegrond aan het begin van het boek iets wegheeft van de typisch Vlaamsche 'koterijen'-aanbouw in de tuin. Maar het heeft zeker aantrekkingskracht, je wil de bladeren van de bomen opheffen en een kijkje binnenin nemen ... Gelukkig wordt het je gegund in dit verhaal. Eerst worden Terry en Andy nog even kort voorgesteld, met wat kleine verwijzingen naar het vorige boek. Ook Jill is weer van de partij, de kattenminnende buurvrouw en nog de meest verstandige van het gezelschap. Als Terry beslist dat hij zijn onderbroeken maar eens gaat wassen in hun nieuwe haaienbassin, is zij degene die de boel overeind houdt. En gelukkig maar.
Het boek bevat 349 pagina's, maar dat is sterk te relativeren en meteen ook het bel…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia