Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Andy en Terry voegen weer dertien nieuwe verdiepingen aan hun waanzinnige boomhut toe. Er is nu een kringloopstation en een spookachtig kerkhof. Als Andy en Terry gaan kamperen, verdwijnen alle medekampeerders! Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 143-storey treehouse
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
297 p. : ill.
ISBN
9789401482288 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Deel 11 van de populaire serie van de twee auteurs die hun ‘boomhut’ in ieder deel met 13 verdiepingen laten groeien. Ook nu weer beleven Terry, Andy en Jill spannende, absurde, hilarische, griezelige en humoristische avonturen in de nieuwe verdiepingen (nog onder constructie) met onder andere een kringloopstation, een sloopkogel en een spookachtig kerkhof waar het altijd middernacht is. Als Andy en Terry gaan kamperen op hun nieuwe kampeerterrein, verdwijnen op mysterieuze wijze alle medekampeerders! De vele zwart-witillustraties zijn van verschillend formaat en ondersteunen, evenals de zich aan de situatie aanpassende typografie, het verhaal uitstekend. In 2021 verscheen 'De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen'*. Hoewel het verhaal inhoudelijk voortborduurt op de vorige delen, zullen de vele liefhebbers van deze reeks er weer van smullen. Ook geschikt voor 'tegenstribbelende' lezers door de vele illustraties en beknopte teksten. Vertaling van 'The 143-storey treehouse'** (2021)…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia