Boek
Nederlands

De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Andy en Terry wonen in een boomhut met 130 verdiepingen, als ze worden ontvoerd naar een andere planeet. Daar moeten ze het opnemen tegen een modderslurpende moeraspad. Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 130-storey treehouse
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
321 p. : ill.
ISBN
9789401473118 (hardback)

Besprekingen

Deel 10 van de zeer populaire reeks boeken over de boomhut van Terry, Andy en Jill waaraan telkens weer 13 verdiepingen worden toegevoegd, en dat dus volgt op 'De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen'* (2020). Ook dit deel bevat weer veel vreemde en lachwekkende avonturen, die deze keer minder met nieuwe verdiepingen te maken hebben, maar meer met een reis door het heelal. Een gigantische vliegende oogbol zet de boomhut onder een stolp en transporteert het geheel naar de eigen planeet ver buiten de melkweg. Daar moeten de bewoners van de boomhut de planeet redden van een modderslurpende moeraspad. Zullen Andy en Terry, na nog een bezoekje aan de planeet met het moddervolk, op tijd terug keren om hun nieuwe boek in te leveren? Het verhaal is verdeeld over dertien hoofdstukken, die bijna meer stripachtige zwart-wittekeningen bevatten dan tekst. Voor de vele liefhebbers van deze reeks, ook voor 'tegenstribbelende' lezers door de vele zwart-witillustraties in verschillende formaten. V…Lees verder

De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Is het nodig om een recensie te schrijven over een boek dat iedereen al lijkt te kennen, nog voor het verschenen is? Ja, dat is het zeker! Het geeft namelijk de kans om een nog niet stuk gelezen exemplaar in handen te krijgen en daar met een open blik naar te kijken om een eigen oordeel te vormen. En dat bleek bijzonder leuk om te doen samen met een superfan van de vorige boeken als co-recensent.In dit tiende deel van de boomhutreeks komen er uiteraard weer 13 nieuwe verdiepingen bij. We maken heel kort kennis met de zeepbellenblazer, de grijpinator, de tijdverspilmachine … Vanaf dan wordt het een ruimte-avontuur. De hele boomhut, inclusief bewoners, wordt ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol om deel te nemen aan een intergalactische op-leven-en-dood-wedstrijd. Gelukkig zijn er de nieuwe verdiepingen en zorgen de nieuwste uitvindingen voor de redding (al ooit een zeepbel in je oog gehad? Niet fijn inderdaad. Dat is ook zo voor een vliegende oogbol …). W…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia