Boek
Nederlands

Skandar en de eerste ruiter

A.F. Steadman (auteur), Maria Postema (vertaler)
In de reeks:
Skandar; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Skandar mag eindelijk de opleiding tot eenhoornruiter volgen in de Horst. Ondertussen gebeuren er verontrustende dingen: er worden dode wilde eenhoorns gevonden en het Eiland wordt getroffen door de ene verwoestende natuurramp na de andere. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Eenhoorns
Titel
Skandar en de eerste ruiter
Auteur
A.F. Steadman
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skandar and the phantom rider
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2023
456 p.
ISBN
9789045126630 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdfantasyboek uit de serie ’Skandar’*. Skandars grote droom is uitgekomen: hij mag de opleiding tot eenhoornruiter volgen in de Horst, en zelfs trainen als geestruiter. Maar zijn geluk wordt overschaduwd door de zorgen om zijn zus Kenna, die nooit met een eenhoorn verbonden zal zijn. Ondertussen gebeuren er verontrustende dingen: er worden dode wilde eenhoorns gevonden en het Eiland wordt getroffen door de ene verwoestende natuurramp na de andere. Wie zit hier achter? Skandar en zijn vrienden komen een duister complot op het spoor. Ze zullen grote risico’s moeten nemen om het Eiland te redden. Spannend en sfeervol geschreven. Met een kaart van het fictieve gebied. Vanaf ca. 10 jaar. A.F. Steadman (1994) is een Britse romanschrijver. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over A.F. Steadman

A.F. Steadman, schrijversnaam van Annabel Steadman (1992), is een Britse kinderboekenschrijfster.

Steadman groeide op in Kent. Ze werd opgeleid aan The King's School, Canterbury, waar ze werd toegelaten met een muziekbeurs, gevolgd door talen en rechten aan het Selwyn College in Cambridge en een master in creatief schrijven in Cambridge.

In 2020 kreeg Steadman een 'zevencijferig' boekencontract voor een driedelige fantasy-serie over 'bloeddorstige eenhoorns'. Dit wordt beschouwd als de grootste deal ooit voor een debuterende kinderboekenschrijver. In dezelfde week werden de filmrechten verworven door Sony Pictures.

In 2022 verscheen Skandar and the Unicorn Thief, het eerste boek in de Skandar-serie. The Sunday Times noemde het een "boeiend verhaal". In november 2022 werd bekend dat Simon & Schuster nog drie boeken van Steadman hadden gekocht. Dit brengt de Skandar-serie op vijf boeken, plus één titelloze roman. Het tweede boek in …Lees verder op Wikipedia