Bib & school

Onze bibliotheek biedt diverse diensten en projecten aan voor de scholen in Maaseik. 

Op deze pagina ontdek je wat de bib voor jouw klas of school kan betekenen.

Kleuter -en basisscholen

jbm2018

Ben je leerkracht op een kleuter -of basisschool? Dan kan je terecht in de bibliotheken van Maaseik of Neeroeteren voor klasuitleningen en diverse activiteiten zoals bib-introducties en auteurslezingen. Ook stellen wij graag boekenpakketten samen op maat van jouw klas.

Het volledige aanbod voor scholen en alle praktische informatie hierover, vind je in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2023-2024', die je hier kan bekijken.

Heb je vragen, voorstellen, opmerkingen,... in verband met onze scholenwerking? Contacteer ons dan via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074.

Secundaire scholen

adcollectie

Ben je als leraar uit het middelbaar onderwijs geïnteresseerd in een samenwerking met de bib? Laat het ons zeker weten. We staan altijd open om samen met u een mooi project uit te werken!

Het volledige aanbod voor het secundair onderwijs is te vinden in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2023-2024', die je hier kan bekijken.

Heb je vragen, voorstellen, opmerkingen,... in verband met onze scholenwerking? Contacteer ons dan via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074.

Bee-Bot

Bee-Bot

In samenwerking met ontdektechniektalent.be stellen we Bee-Bots ter beschikking voor leerkrachten en scholen.

De Bee-Bot is een kindvriendelijke en zeer robuste robot die via knoppen geprogrammeerd kan worden en zo stapjes van 15cm zet. De robot kan ook draaibewegingen van 90° maken.

Via een eigen bibcollectie zijn er nog extra robots en accessoires beschikbaar zoals een karretje en een mat met vakken om de robot overzichtelijk te laten navigeren.

Wil je eens een Bee-Bot uitlenen als leerkracht? Kom dan even langs de balie dan helpen we je graag verder!

Lerarenkaart

Logo_Lerarenkaart.jpg

Leners vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 5 euro contributie voor hun bibliotheeklidmaatschap. Ook leerkrachten betalen deze jaarlijkse contributie, als ze lid zijn van de bibliotheek. Maar als leerkracht geniet je na vertoning van een geldige lerarenkaart van extra voordelen!

  • Een uitleentermijn van 42 dagen met de mogelijkheid om nog één keer te verlengen voor 42 dagen (indien niet gereserveerd door een andere lener)
  • Je kan 40 materialen tegelijk uitlenen uit alle afdelingen van de bibliotheek. Je mag dus ook materialen uitlenen die niets te maken hebben met de onderwijsopdracht.