Bib & school

Onze bibliotheek biedt diverse diensten en projecten aan voor de scholen in Maaseik. 

Op deze pagina ontdek je wat de bib voor jouw klas of school kan betekenen.

Kleuter -en basisscholen

jbm2018

Ben je leerkracht op een kleuter -of basisschool? Dan kan je terecht in de bibliotheken van Maaseik of Neeroeteren voor klasuitleningen en diverse activiteiten zoals bib-introducties en auteurslezingen. Ook stellen wij graag boekenpakketten samen op maat van jouw klas.

Het volledige aanbod voor scholen en alle praktische informatie hierover, vind je in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2019-2020', die je hier kan bekijken.

Heb je vragen, voorstellen, opmerkingen,... in verband met onze scholenwerking? Contacteer ons dan via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074.

Omwille van de Coronamaatregelen hebben wij voorlopig nog geen educatief aanbod voor het nieuwe schooljaar 2020-2021. Wij organiseren wel terug klassikale uitleningen. 

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met je klaskaart gratis boeken voor je klas uit te lenen via onze afhaaldienst. Stuur een bestelling voor je klas via mail naar jeugdbib@maaseik.be. De bib maakt een boekenpakket klaar op maat van je klas. Bezorg ons de naam van de school, de leerkracht, het aantal leerlingen, welk leerjaar, wat voor materialen je wenst (bv. 10 strips, 10 leesboeken, 10 weetjesboeken) en wanneer je het pakket wenst af te halen. Deze pakketten mag je ook komen afhalen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om je bestelling minstens 3 dagen op voorhand te bezorgen. We lenen deze pakketten uit op de klaskaart. Ze mogen ook door een andere leerkracht afgehaald worden. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek mag je als leerkracht ook zelf materialen komen uitzoeken en uitlenen voor de klas. Vraag gewoon aan de balie naar je klaskaart, want die blijft in de bib.

Secundaire scholen

adcollectie

Ben je als leraar uit het middelbaar onderwijs geïnteresseerd in een samenwerking met de bib? Laat het ons zeker weten. We staan altijd open om samen met u een mooi project uit te werken!

Het volledige aanbod voor het secundair onderwijs is te vinden in de brochure  'Bib & school: Educatief aanbod 2019-2020', die je hier kan bekijken.

Heb je vragen, voorstellen, opmerkingen,... in verband met onze scholenwerking? Contacteer ons dan via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074.

Omwille van de Coronamaatregelen hebben wij voorlopig nog geen educatief aanbod voor het nieuwe schooljaar 2020-2021. 

Bee-Bot

Bee-Bot

In samenwerking met ontdektechniektalent.be stellen we Bee-Bots ter beschikking voor leerkrachten en scholen.

De Bee-Bot is een kindvriendelijke en zeer robuste robot die via knoppen geprogrammeerd kan worden en zo stapjes van 15cm zet. De robot kan ook draaibewegingen van 90° maken.

Via een eigen bibcollectie zijn er nog extra robots en accessoires beschikbaar zoals een karretje en een mat met vakken om de robot overzichtelijk te laten navigeren.

Wil je eens een Bee-Bot uitlenen als leerkracht? Kom dan even langs de balie dan helpen we je graag verder!

Lerarenkaart

Logo_Lerarenkaart.jpg

Tot nu toe konden leerkrachten tegelijk gewoon lid zijn van de bibliotheek en daarnaast gebruik maken van een OLE-kaart ten behoeve van de onderwijsopdracht. Die mogelijkheid vervalt in het nieuwe systeem. Elke gebruiker wordt uniek en kan bijgevolg slechts éénmaal in het systeem zitten. De registratie verloopt voor alle leners via de EID, tenzij dit onmogelijk is.

Leners vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 5 euro contributie. Ook als leerkracht zal je deze contributie vanaf 28 maart 2019 moeten betalen, maar je geniet na vertoning van een geldige lerarenkaart van extra faciliteiten, die ruimer zijn dan vandaag.

  • Een uitleentermijn van 42 dagen met de mogelijkheid om nog één keer te verlengen voor 42 dagen (indien niet gereserveerd door een andere lener)
  • Je kan 40 materialen tegelijk uitlenen uit alle afdelingen van de bibliotheek. Je mag dus ook materialen uitlenen die niets te maken hebben met de onderwijsopdracht.

Deze nieuwe regeling gaat in vanaf 28 maart 2019.