Moeilijk te been? Geen probleem!

De bibliotheek van Maaseik en bpost slaan de handen in elkaar om boeken en andere bibliotheekmaterialen bij je thuis te bezorgen.

Moeilijk te been? Geen probleem!

De bibliotheek van Maaseik en bpost slaan de handen in elkaar om boeken en andere bibliotheekmaterialen bij je thuis te bezorgen.

De postbode komt bij je langs en bezorgt je om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De materialen die je vorige keer ontleende, worden telkens weer meegenomen.

Onze hele collectie aan huis geleverd

Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van de fusie Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

In eerste instantie komt een medewerker bij u langs voor een kennismakend gesprek. Wat lees je graag? Welk soort boeken zou je graag thuis ontvangen? De bibliotheek stelt haar volledig aanbod ter beschikking.

Of je nu graag detectives, streekromans of literaire romans leest, informatie wil over geschiedenis, de natuur of een bepaald land. Voor wie minder goed ziet hebben we ook grootletterboeken en luisterboeken ter beschikking. Naast boeken en tijdschriften kan je ook cd's endvd's ontlenen!

Een gratis dienstverlening

Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaalt u een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

Dit kan doordat het "Bib aan huis"-project financieel wordt ondersteund door het Provinciebestuur Limburg en het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken.

Ken je iemand?

Heb je zelf interesse of ken je iemand die graag van deze dienst gebruik zou willen maken? Laat het ons weten: wij brengen de bibliotheek gratis aan huis! Indien u nog vragen of bedenkingen heeft, aarzel niet en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch op 089 56 40 74 of met een mailtje naar bibliotheek@maaseik.be

Download de folder hier!