Toast Literair met Sven Van Haelst

De Bib en Davidsfonds Maaseik nodigen u van harte uit op een gezellige Literaire Toast in de bibliotheek. Zee-archeoloog Sven Van Haelst is onze gast.

11:00-11:30 uur: Ontvangst met NieuwjaarsTOAST in de Leeszaal

11:30-13:00 uur: Sven Van Haelst over zee-archeologie

Sven Van Haelst is te gast in zijn eigen geboortestad. Hij zal vertellen over zijn werk, ontdekkingen en ervaringen als maritiem archeoloog bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in Oostende.

Alleen al in het Belgisch deel van de Noordzee liggen er meer dan 200 scheeps- en vliegtuigwrakken. Wetenschappelijke duikers dalen af naar de bodem van de zee om deze te onderzoeken. Recent ontdekten ze de crash sites van een Amerikaanse B-17 bommenwerper uit WOII. Maar duikers doen veel meer dan maritiem archeologisch onderzoek. Op deze lezing kom je naast het maritiem archeologisch onderzoek naar de wrakken, verzonken sites en vondsten in de Noordzee alles te weten over het wetenschappelijke duikwerk dat binnen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) gebeurt vanaf het onderzoeksschip RV Simon Stevin. Maar wat moeten we ons voorstellen bij deze wrakken, hoe oud zijn ze en hoe weten we dat? Maritiem archeoloog Sven Van Haelst voert ons mee onder water en onthult de mysteries rond wrakken in de Noordzee.

Toast Literair wordt volledig gratis aangeboden. We vragen wel om op voorhand in te schrijven via onderstaand inschrijvingsformulier. Dit kan tot 16 januari 2020.

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of  +32 89 567 440 (Davidsfonds)

Email: bibliotheek@maaseik.be of maaseik@davidsfonds.net

Info: maaseik.bibliotheek.be of www.maaseik.davidsfonds.be

Inschrijvingsformulier
Enkel in te vullen als u voor meer dan één persoon wil inschrijven. Anders mag u het veld leeg laten.