Taalstimulering

Twee zaterdagen per maand organiseert de bib Taalstimulering voor anderstalige kinderen van 4 jaar tot en met het 2de leerjaar.

taalstimulering18

De bibliotheek van Maaseik biedt een leuke en leerrijke activiteit aan voor kinderen voor wie de Nederlandse taal niet zo “vanzelfsprekend” is.

We vertellen verhaaltjes, spelen taalspelletjes, knutselen, zingen, er zijn doe-activiteiten, … 

Het programma ziet er iedere keer weer anders uit, maar telkens staat het verhogen van de taalvaardigheid van de deelnemende kinderen centraal.

Want taal is de springplank naar goede schoolresultaten! 

Waar en wanneer?

Twee zaterdagen per maand  van 10.00 tot 11.30 uur in de bib van Maaseik (Bleumerstraat 68). Op zaterdag 15 september 2018 gaan we opnieuw van start!

Inschrijven?

Als je kind voor het eerst naar Taalstimulering komt, is vooraf inschrijven noodzakelijk. Inschrijven kan in de bibliotheek tijdens de openingsuren of via e-mail naar bibliotheek@maaseik.be. We hebben de volgende gegevens nodig: voornaam, familienaam, geboortedatum, nationaliteit, adres, telefoonnummer, e-mailadres en school.  

Kinderen kunnen op elk moment instappen bij Taalstimulering. Je kan ook altijd eens vrijblijvend een kijkje komen nemen hoe het eraan toegaat.

Kosten?

Gratis!

Data en thema's 2019

za. 30/03 Vriendschap
za. 27/04 De Maas
za. 11/05 Circus
za. 25/05 Restaurant
za. 08/06 Tuinieren
za. 22/06 Afsluitfeest