Metoo in de fifties? - vrouwen in de rock-’n-roll UITGESTELD

Deze lezing wordt uitgesteld naar een later datum!

Robert Van Yper (auteur en muziekkenner) komt het allemaal uit de doeken doen in een geanimeerde lezing, geïllustreerd met sociale duiding en veel muziekfragmenten.

Vrouwen in de rock business, het is geen evident verhaal. Elk decennium heeft zijn door de industrie geprefabriceerde “poppemiekes”. Maar vrouwen met echte rock-uitstraling en credibility, die ook op termijn nog iets betekenen?  Daarvan zijn er niet zo veel, zelfs vandaag niet.

Ook in de roemruchte seventies en eighties kon je ze op één hand tellen  En in de sixties kom je niet veel verder dan Janis Joplin. Maar hoe zat het in de nog eerdere voorgeschiedenis van de rock – de zogenaamde ‘rock-’n-roll-revolutie’ van de fifties? En in de jaren die daaraan voorafgingen?

Ja, er valt beslist het één en ander te ontdekken, bijvoorbeeld over de grote blues madammen die toen al straffe standpunten innamen over agressieve mannen, lesbische relaties, prostitutie, … 

Of over een aantal strijdbare countryzangeressen en al de tegenkanting die ze kregen. Er was zelfs een vrouwelijke Elvis. Maar hoe komt het dat we daar vrijwel niets over horen?

Robert Van Yper (auteur en muziekkenner) komt het allemaal uit de doeken doen in een geanimeerde lezing, geïllustreerd met sociale duiding en veel muziekfragmenten. De toegang is gratis, meld je aan via onderstaand inschrijvingsformulier.

Van 20 april tot 7 juni 2020 plaatst de muziekafdeling van de bib sterke vrouwen in de kijker. Deze muzikale lezing kadert binnen dit thema.

Inschrijvingsformulier
Enkel in te vullen als u voor meer dan één persoon wil inschrijven. Anders mag u het veld leeg laten.