Lezing door grafisch ontwerper Ron van Roon

Geannuleerd! Wegens de huidige toestand in verband met het Coronavirus zijn we genoodzaakt deze activiteit uit te stellen.

“Don’t judge a book by its cover”, zeggen we vaak in de bibliotheek. Tegelijk weten we dat boeken met een aantrekkelijke cover altijd een streepje voor hebben en laten we ons onbewust toch verleiden. Grafisch ontwerper Ron van Roon (Nl) is verantwoordelijk voor een hele resem iconische boekomslagen. Literaire helden van Arnon Grunberg tot Michel Houellebecq deden beroep op zijn diensten (weliswaar via hun Nederlandse uitgevers). Ron van Roon ontwerpt o.a. ook hoezen voor cd’s, bijvoorbeeld voor Frank Boeijen en Drs.P. Sinds ruim 15 jaar werkt hij regelmatig samen met Bart Rouwhorst, ook een grafisch ontwerper.

Voorbeelden van Ron van Roon's creaties vind je hier: www.rouwhorstvanroon.nl

Het verheugt ons dat Ron van Roon naar de bibliotheek van Maaseik wilt komen om een woordje uitleg te geven bij zijn werk.  Op donderdag 12 maart is hij onze gast. De toegang is gratis, meld je aan via dit aanmeldingsformulier.

Deze activiteit is een organisatie van de bibliotheek (i.s.m. de leesclub).

Meer info over Ron van Roon (bronnen: Wikipedia en www.rouwhorstvanroon.nl)

"Grafisch ontwerper Ron van Roon werd geboren in Canada en verhuisde op zijn tiende met zijn ouders naar Nederland. Hij studeerde vrije grafiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij verscheen voor het eerst op tv bij een commercial van een frisdrankmerk. In 1981 ging hij aan de slag bij de NOS, waar hij bij de grafische afdeling ging werken. Hij ontwierp daarnaast ook omslagen voor de VPRO Gids en illustraties voor NRC Handelsblad. Voor de tv programma's Haagse bluf, Het korte spel, 5 minuten bedenktijd, BV Nederland en Films & fans. maakte hij de huisstijl. In 1984 kwam hij in contact met Stephen Emmer samen maakte ze de leader voor het tv-programma Kwartslag. In 1985 ontwierp hij samen met Ko Sliggers de lp hoes van Kinderen voor Kinderen 6. In 1986 werd hij gevraagd als ontwerper van de nieuwe leader van het NOS journaal. Joop Stokkermans componeerde hiervoor de muziek. Deze leader was de eerste die met een computeranimatie werd gemaakt. Hierna ging hij aan de slag als zelfstandig ontwerper. Hij maakt onder meer illustraties voor websites, boekomslagen, affiches, tijdschriften en cd hoesjes. Ook schrijft hij vele blogs. Sinds ruim 15 jaar werkt hij vaak samen met Bart Rouwhorst."