Davidsfonds Academie: Jan van Eyck, het schildersproces ontleed

De Davidsfonds Academie strijkt opnieuw neer in de bib van Maaseik. Naar aanleiding van het Van Eyckjaar neemt docent Jan Bustin het verbluffend realisme van Jan van Eyck onder de loep.

Het spectaculaire realisme van Jan van Eyck kan al eeuwenlang op respectvolle bewondering rekenen, en dat niet alleen bij een gelovig publiek. Generaties kunstenaars zijn erdoor gefascineerd, beïnvloed en geïnspireerd geraakt. Het minutieus beschilderde oppervlak van zijn bewaard gebleven werken blijft nog steeds overtuigend en glansrijk overeind. Ook in onze moderne tijd met hoge-resolutiebeelden.

Wellicht heeft het te maken met van Eycks fabelachtige techniek. Zowel wetenschappers als kunstenaars zoeken naarstig naar een of ander ‘geheim ingrediënt’ waarmee van Eycks techniek, werkwijze en stijl te verklaren is. Jan Bustin toont met beeld én penseel hoe Jan van Eyck te werk ging. Hoe zette de Vlaamse Meester zilver, glanzend goud en parels op het doek? Hoe kwamen in het platte vlak de uiteenlopende illusies van licht, ruimte en tastbare materie tot stand? 

Deze cursus vindt plaats op vrijdag 7 februari en vrijdag 27 maart van 14.00 tot 17.00 uur

Info:
Davidsfonds Maaseik: 089 56 74 40 (Martin Slangen)

Davidsfonds Academie: 016 31 06 70

Schrijf je hier in: https://www.davidsfonds.be/academie/course/detail.phtml?id=1868. Opgelet: deze activiteit is niet gratis en inschrijven is verplicht!
(c) Jan Bustin. Replica