CoderDojo: gratis workshop programmeren voor kinderen

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen vanaf het 4de leerjaar. Interesse? Lees snel verder!

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer. 

Naast de vertrouwde formule van Scratch gaan we van start met enkele nieuwigheden.  Zo kan je met een micro:bit aan de slag waarbij je met software gelijkaardig aan Scratch kan werken, maar als je dat wenst ook echte programmeercode kan schrijven.
Je zet zo je eerste stappen richting elektronica, robotica en domotica waarbij je zowel met software als hardware werkt.

Meer info en de lesmaterialen kan je terugvinden op onze website: http://maaseik.coderdojobelgium.be

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Het seizoen 2018-2019 gaat door op volgende data:
22/9, 20/10, 17/11, 15/12, 12/1, 9/2, 9/3, 6/4, 4/5, 1/6, 29/6

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.

Wil je meedoen? Schrijf je vanaf september in via de inschrijvingstool:

https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven

*Deelnemers brengen liefst zelf een laptop mee.