Aanbod volwassenen

Muziek, kranten en tijdschriften, fictie en non-fictie, dvd's en series.

Volwassenen kunnen voor 5 euro lidgeld per jaar een keuze maken uit een groot aanbod aan cd's, kranten, tijdschriften, fictie en non-fictie en massa's dvd's en series. Sinds 17 september 2020 kan je ook e-boeken ontlenen in onze bib. Meer info lees je hier!

Leesclub

Leesclub

In 2004 namen we in de bib het initiatief om te starten met een leesclub. Maar wie zou dit in goede banen kunnen leiden? Met de hulp van Davidsfonds Maaseik kwamen we terecht bij Marietje Broens en Joke Verbeek.

Dankzij hun deskundige begeleiding (volledig op vrijwillige basis!) groeide de leesclub snel uit tot een succesverhaal. Joke heeft ondertussen wegens tijdgebrek moeten afhaken, maar samen met Marietje dragen we er zorg voor dat de deelnemers zich ieder seizoen opnieuw mogen verheugen ineen reeks boeiende boeken, nu eens uitdagend, dan weer ontroerend, spannend of grappig. De variatie in stijl, thematiek en genres lijkt wel onuitputtelijk.

Onze medewerkster Pauli zorgt elke keer voor een kleine versnapering,  aangepast aan de inhoud van het boek. Elk seizoen organiseren we ook plezante nevenactiviteiten. Zo bekijken we regelmatig een verfilming van een besproken boek, met kennis van zake ingeleid door filmspecialist Karel Deburchgrave (directeur van Filmmagie). Verder zagen we beklijvende theatervoorstellingen van ‘Bij afwezigheid van mannen’, ‘Tirza’ en ‘De ontelbaren’. Tenslotte passeerden enkele auteurs persoonlijk om hun werk en drijfveren toe te lichten. We denken  o.a. met plezier terug aan de aangename uurtjes met o.a. Chika Unigwe,  Rodaan Al Galidi,  René Broens,   Yves Petry en Ed Franck.

Een lijst van alle boeken die tot nu toe aan bod kwamen tijdens de leesclubbesprekingen kan je op onze blog raadplegen ter inspiratie.

Meer info over het nieuwe seizoen 2019-2020 kan je hier terugvinden.

Mijn leestipper

Elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van je eigen bib

Mijn Leestipper helpt je zoeken naar een goed fictieboek. Zo wil de bib jou nog beter adviseren en inspireren.

Klik hier voor meer info